U DIVLJINI

Uklonjen autobus iz poznatog filma: zbog njega su umirali turisti

Foto: ALASKA NATIONAL GUARD/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
20.06.2020.
u 21:06

Christopher McCandless bio je 24-godišnjak koji je je stigao u aljašku divljinu 1992. godine s vrlo malo zaliha. U autobusu je boravio tri mjeseca, a o svemu je pisao dnevnik. Umro je od gladi, po njegovim zapisima 1996. izašla je knjiga, te 2007. film kojeg je režiraoSean Penn.

Napušteni autobus na Aljasci, kojeg su popularizirali knjiga i film "U divljini" premješten je iz divljine iz sigurnosnih razloga, piše nbc.  Brojni turisti dolazili su vidjeti poznati autobus, a na kraju bi se izgubili u divljini pa ih je trebalo spašavati.

Jedna je žena iz Bjelorusije lani i poginula, utopivši se u obližnjoj rijeci Teklanika.  Christopher McCandless bio je 24-godišnjak koji je je stigao u aljašku divljinu 1992. godine s vrlo malo zaliha.

U autobusu je boravio tri mjeseca, a o svemu je pisao dnevnik. Umro je od gladi,  po njegovim zapisima 1996. izašla je knjiga, te 2007. film kojeg je režiraoSean Penn. 

Bus iz 40-ih služio je radnicima koji su radili obližnju cestu, no napušten je 1961. nakon završetka radova. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?