drugi put

Ukrajinski premijer opet podnio ostavku

29.02.2020.
u 12:34

Ukrajinski premijer Oleksij Hončaruk podnio je ostavku drugi put nakon izvještaja da mu predsjednik Volodimir Zelenski priprema smjenu s funkcije, izvijestio je ukrajinski medij NV u petak navečer.

Hončaruk je odbio dati komentar, javlja Reuters.

Zelenski je u srijedu sazvao posebnu sjednicu parlamenta, za koju ukrajinski mediji navode da bi mogla uključivati rasprave o promjenama u strukturi vlade.

Smjena Hončaruka došla bi u vrijeme kada je povjerenje u vladu Zelenskog u znatnom padu. Bivši glumac i komičar ostvario je prošle godine veliku pobjedu na izborima obećavši da će okončati rat na Donbasu i boriti se protiv korupcije.

Zamjenik premijera Denis Šmigal mogao bi postati vršilac dužnosti premijera dok se trajna zamjena ne pronađe, piše NV.

Hončaruk je prošli tjedan negirao da je podnio ostavku ili da je razgovarao o svom odlasku sa Zelenskim, ali je pod nadzorom otkako je u siječnju objavljen snimak koji sugerira da je na negativan način komentaira Zelenskog.

Preustroj vlade dolazi u vrijeme dok Ukrajina pokušava dobiti milijarde dolara u kreditima od Međunarodnog monetarnog fonda, što je uvjetovao napretkom Kijeva u donošenju reformi i rješavanju problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?