nevrijeme

Uragan Dorijan kategorije četiri sve je jači u kretanju ka Bahamima i Floridi

31.08.2019.
u 16:36

Uragan Dorijan, koji je dostigao jačinu kategorije četiri na skali do pet, jača krećući se zapadno prema Bahamima i američkoj državi Floridi, javlja američki nacionalni centar za uragane. 

Nacionalni centar za uragane u Majamiju priopćio je da se maksimalna jačina vjetra jutros pojačala s 220 na 230 kilometara na sat.

Jutros oko osam sati (14.00 po srednjoeuropskom vremenu) oluja kategorije četiri na istočnoj obali SAD nalazila se 450 kilometara istočno od severozapadnih Bahama i 715 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi. Oluja se kreće polako zapadno brzinom od 19 kilometara na sat.

Centar za uragane navodi da oko uragana Dorijan treba stići blizu, ili iznad sjeverozapadnih Bahama u nedjelju, a blizu istočne obale Floride kasno u ponedjeljak. Jaki vjetrovi i poplavni valovi opasni po život također su mogući duž obala američkih država Gorgije i Južne Karoline do sredine iduće nedjelje.

Vlasti na Floridi počele su planiranje obveznih evakuacija.

Meteorolozi kažu da je još rano da se predvidi hoće li uragan direktno pogoditi istočnu obalu SAD, ili će je samo okrznuti po rubu, prenosi Beta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?