ABBAS:

Uskoro ćemo objaviti tko je ubio Arafata, svi će biti zaprepašteni

Mahmud Abbas
10.11.2016.
u 19:15

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas najavio je da će uskoro objaviti detalje ubojstva i ubice palestinskog lidera Yassera Arafata koji je pod sumnjivim okolnostima umro prije 12 godina.

Palestinski pokret Hamas danas je u Ramallahu organizirao obilježavanje 12. godišnjice od smrti Arafata, a u obraćanju prisutnima aktualni palestinski predsjednik Abbas je kazo da istraga o sumnjivoj Arafotovoj smrti i dalje traje.

“Ako mene pitate, ja dobro znam tko je njegov ubojica. Međutim moje svjedočanstvo nije dovoljno za objavljivanje ubojičinog identiteta. Istražna komisija mora utvrditi sve detalje. U najkraćem vremenu ćemo objaviti tko su ubojice i počinitelji, a svi će biti zaprepašteni rezultatom istrage“, izjavio je Abbas.

Ističući kako je Palestinska oslobodilačka organizacija jedini predstavnik palestinskog naroda, Abbas je kazao kako je ta organizacija privržena obrani svih palestinskih vrijednosti i uspostavi palestinske države.

“Spremni smo na obnavljanje palestinsko-izraelskih mirovnih pregovora i mi i dalje pružamo ruku mira“, poručio je Abbas i dodao da palestinska strana nikada neće odustati od cilja uspostave palestinske države s glavnim gradom Istočnim Jerusalemom i da nikada neće prihvatiti podizanje ilegalnih židovskih naselja na palestinskoj zemlji.

Palestinski lider Yasser Arafat umro je 11. listopada 2004. godine u vojnoj bolnici Percy u Parizu u kojoj je bio hospitaliziran. Njegova supruga Suha Arafat predala je njegovu odjeću na analizu u laboratoriji u švicarskoj Lozani.

Postupak je vođen u Parizu, a i Arafatov grob je ekshumiran radi istrage. Istragom je utvrđeno da je na njegovoj odjeći bila velika količina radioaktivnog polonija, ali se ne može sa sigurnošću ustvrditi da je to bio i jedini uzrok njegove smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije