nastavlja online prikazivanjima

Vatikan ukinuo papine opće audijencije s prisustvom javnosti

Papa Franjo
29.10.2020.
u 17:49

Vatikan je ukinuo opće audijencije pape Franje uz prisustvo javnosti u jeku naglog rasta broja zaraženih koronavirusom u Italiji i nakon prošlotjednog prisustva audijenciji osobe kojoj je potvrđen koronavirus.

Vatikan je priopćio da će Franjo nastaviti s online prikazivanjima njegovih redovitih tjednik lekcija o katekizmu iz svoje biblioteke u Apostolskoj palači, kao što je činio za vrijeme vatikanskog lockdowna tijekom proljeća i ljeta.

Franjo je nastavio svoje opće audijencije srijedom od 2. rujna u vatikanskom dvorištu uz ograničen broj vjernika.

Franjina odluka da ne nosi masku tijekom svojih audijencija izazvala je kritike na društvenim mrežama, posebno kada se pozdravljao s drugim vjerskim dostojanstvenicima po okončanju audijencije.

Vatikan je danas priopćio da je jedna osoba koja je prisustvovala audijenciji 21. listopada testirana pozitivno, iako nije naveo je li ta osoba bila među onima koji su se pozdravili s Papom, prenosi Associated Press.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije