Panika

Veći dio Australije ostao bez interneta

19.03.2016.
u 09:00

Kompanija Telstra iz Australije izgubila je kontrolu nad internet servisom u četvrtak negdje oko 18 sati po lokalnom vremenu, prilikom čega je najmanje osam milijuna korisnika ove telekom kompanije trenutačno ostalo bez pristupa internetu i fiksnoj telefoniji. Pretpostavlja se kako je više od pedeset posto telefonskih poziva u državi od rane večeri u četvrtak do petak ujutro ostalo nerealizirano.

Pad internetske konekcije uzrokovao je probleme u svakodnevnici radnika, od kojih su mnogi zakasnili na posao jer nisu imali pristup informaciji o rasporedu vožnje autobusa i vlakova. Također, korisnici Ubera nisu mogli naručiti svoju vožnju, što je izazvalo dodatne probleme u kašnjenju na dogovorene sastanke, piše Večernji list BiH.

Direktor Telstre Andrew Penn je u petak ujutro izdao priopćenje, uz ispriku svim građanima Australije koji su se našli pogođeni ovim teškim kvarom.

“Iskreno se ispričavamo svim korisnicima jer znam koliko se oslanjate na naš servis i stabilnost naše mreže. Vrlo sam razočaran i ispričavam se”, kazao je Penn dodavši kako su pojedini servisi uspostavljeni nekoliko sati nakon pada, dok su drugi popravljeni tek sljedeće jutro.

Problem je počeo kao kvar na roamingu izvan teritorija Australije, a najveće poteškoće su počele kada su korisnici masovno i bezuspješno pokušavali ponovno se konektirati, što je izazvalo zagušenje prometa. “Imali smo problem koji je uzrokovao isključenje velikog broja potrošača. Njihov istovremeni pokušaj da se ponovno povežu, uzrokovao je ekstremno začepljenje”, rekao je Penn. Kompanija će se iskupiti time što će 3. travnja svim korisnicima dati besplatan pristup internetu.

Telstri je ovo već treći kvar u posljednjih nekoliko mjeseci, a nakon problema u veljači korisnici su također dobili “besplatan dan” u kojem su skinuli nevjerojatnih 1800 TB podataka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije