tvrdi ministar:

'Veliki broj muslimana plesao je nakon napada u Bruxellesu'

Belgijski premijer Charles Michel
18.04.2016.
u 14:19

Belgijski premijer Charles Michel podržao je svog ministra unutarnjih poslova vezano za izjavu da je veliki broj muslimana pozdravio bombaške napade u Bruxellesu te da su pristaše terorizma karcinom koji treba ukloniti.

Jan Jambon je izjavio u intervjuu za belgijski dnevnik De Standaard objavljenom u subotu da je značajni dio muslimanske zajednice veselo plesao nakon napada u kojima su ubijene 32 osobe 22. ožujka u Bruxellesu.

Jambona, člana flamanske separatističke stranke N-VA, kritizirali su drugi ministri i oporba. Neki su tražili da pruži dokaze za svoje izjave, a drugi da se odmah ispriča.

Michel je pružio potporu svom ministru u nedjelju navečer kazavši da je vijeće za nacionalnu sigurnost upoznato s izražavanjem potpore napadačima u Bruxellesu.

- Mogu potvrditi da je bilo izražavanja potpore napadima. Ne smijemo generalizirati niti prijeći preko toga - rekao je Michel i dodao da Jambon nije generalizirao.

Jambon je rekao u intervjuu da su prijašnje vlade godinama zanemarivale upozoravajuće znakove te da sadašnje mjere neće odmah polučiti uspjeh.

- Značajan dio muslimanske zajednice plesao je nakon napada... To je stvaran problem . Teroriste možemo pokupiti, ukloniti ih iz društva. Ali oni su samo prištić.Ispod je puno teži karcinom. Mi to možemo riješiti, ali ne preko noći - rekao je Jambon za De Standaard.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije