privedeno 700 osoba

Veliki neredi u Francuskoj, policija prosvjednike tjerala i gumenim mecima

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
08.12.2018.
u 16:48

Francuski policijski odredi za suzbijanje nereda ispalili su u subotu u Parizu suzavac na pripadnike "žutih prsluka" nakon sukoba na početku prosvjeda protiv politika predsjednika Emmanuela Macrona koje su rezultirale poskupljenjem troškova života.

Na ulicama su tisuće prosvjednika, bacaju se petarde, čuju se eksplozije. Policija je uhitila više od 700 ljudi, piše Index.hr. 

Policija je prosvjednike tjerala i gumenim mecima, a nasrnula je na njih i konjima. 

Policija je kasnije u obračunu s prosvjednicima koristi i oklopna vozila.

Prosvjedi su se proširili i na Belgiju. Tako je stotinjak osoba uhićeno je u subotu nakon sukoba "žutih prsluka" i policije u Bruxellesu koja je prosvjednike rastjerala suzavcem i vodenim topovima. 

Oko 500 prosvjednika marširalo je prema europskim institucijama gdje ih je dočekao policijski kordon, prenosi Belga. Manja skupina uspjela je probiti barikadu, bacajući boce i metalne šipke na policajce koji su uzvratili suzavcem.

U međuvremenu je nekoliko stotina demonstranata blokiralo važnu prometnicu u europskoj četvrti. Prosvjednici su u ulicama u blizini službene rezidencije premijera gađali policiju kamenjem. Policija je iz obližnje ulice, uz pomoć vodenih topova, odgovorila prosvjednicima, piše Belga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije