Nesreća u švedskoj

Veliki požar zahvatio zgradu u kojoj žive dvije obitelji iz BiH

svedska
Foto: expressen.se
1/2
02.05.2016.
u 19:43

Nemamo još nikakvih informacija, znamo samo da je u potpunosti izgorio krov i jedan stan. Mi živimo na prvom katu, pa ćemo vidjeti kada ćemo se moći vratiti – kazala je Matić

Veliki požar zahvatio je zgradu u Husqvarna, naselju u švedskom gradu Jonkoping, a među pogođenim požarom su i dvije obitelji iz BiH. Vatra je izbila sinoć oko 20 sati zbog čega su vatrogasci evakuirali 157 stanara.

Među njima su i dvije peteročlane obitelji iz BiH, a kako je za "Avazov" portal kazala stanarka zgrade Indira Matić, dio stanara nalazi se u hotelu, dok je drugi dio kod prijatelja.

- Nemamo još nikakvih informacija, znamo samo da je u potpunosti izgorio krov i jedan stan. Mi živimo na prvom katu, pa ćemo vidjeti kada ćemo se moći vratiti – kazala je Matić.

Kako kaže, četiri osobe su hospitalizirane zbog udisanja dima, dok su svi ostali uspjeli pobjeći na vrijeme.

- U trenutku kada je požar izbio mi smo bili vani, a vatru smo vidjeli kada smo krenuli nazad u stan – kazala je Matić. Prema njenim riječima, većina stanara zgrade su imigranti, dok je ima nekoliko Šveđana. 

Kako prenose lokalni mediji, zgrada od 48 stanova pretrpila je veliku štetu, a stanovi na četvrtom katu su u najgorem stanu. Procjenjuje se da će se njihovi vlasnici moći vratiti tek za nekoliko mjeseci, dok je najmanje štete na stanovima u prizemlju. 

Požar je do ujutro gasilo preko 60 vatrogasaca. Uzrok požara još uvijek nije poznat, a policija je već ispitala osobu u čijem je stanu vatra počela. Također, priopćeno je da će socijalne službe do renoviranja zgrade osigurati smještaj za one koji to nisu u stanju sami uraditi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?