POLITIČKI DIJALOG

Venezuela optužuje SAD da želi sabotirati mirovne pregovore

10.07.2019.
u 10:30

Predsjednik Maduro optužuje Sjedinjene Države da su odgovorne za neuspjeh prethodnih pregovora između vlade i oporbe krajem 2017. i početkom 2018. godine u Dominikanskoj Republici.

Venezuela je optužila Sjedinjene Države da žele sabotirati dijalog između vlade i oporbe koji je obnovljen na otoku Barbadosu uz posredovanje Norveške. 

"Nakon velikog neuspjeha svih oblika agresije na Venezuelu, administracija (Donalda) Trumpa želi uništiti proces političkog dijaloga između vlade i oporbe", objavio je u utorak na Twitteru ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza.

Američka vlada želi "nametnuti svoju ratnu agendu", napisao je Arreaza.

Arreaza je jedan od članova izaslanstva koje je poslao predsjednik Nicolas Maduro na pregovore s predstavnicima venezuelske oporbe na čelu s šefom parlamenta Juanom Guaidom, kojeg je pedesetak zemalja, među kojima SAD, priznalo kao privremenog predsjednika Venezuele.

Predsjednik Maduro inzistirao je u utorak na približavanju stajališta vlade i oporbe kako bi se riješila kriza u Venezueli i "postigao mir".

"Dosta je ovog nepotrebnog sukoba! Dosta je puča, urota, zavjera, dosta je poziva na vojnu intervenciju!", rekao je Maduro u izjavi koju je prenijela državna televizija VTV.

On je dan ranije izrazio optimizam nakon nastavka dijaloga na otoku Barbadosu, trećem sastanku od svibnja. Dva sastanka održana u Oslu nisu donijela opipljive rezultate.

Maduro optužuje Sjedinjene Države da su odgovorne za neuspjeh prethodnih pregovora između vlade i oporbe krajem 2017. i početkom 2018. godine u Dominikanskoj Republici. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije