RAT U UKRAJINI

VIDEO Najveći napad dronovima na Rusiju od početka rata

Reuters/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji.ba
30.08.2023.
u 07:01

"Ministarstvo obrane odbija napad dronom na zračnu luku Pskov", napisao je guverner Pskova Mihail Vedernikov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ukrajinski dronovi gađali su šest ruskih regija u najvećem koordiniranom napadu dronovima od početka rata.

Ruski dužnosnici objavili su da je napadnuta zračna luka Pskov u blizini granice s Latvijom i Estonijom. 

"Ministarstvo obrane odbija napad dronom na zračnu luku Pskov", napisao je guverner Pskova Mihail Vedernikov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.  Prema prvim izvješćima nema ozlijeđenih, rekao je. 

"Kao rezultat napada dronom oštećena su četiri zrakoplova Il-76. Izbio je požar i dva aviona su se zapalila", objavila je ruska novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe. 

 

 

 

Ruski mediji objavili su snimke na kojima se vidi gusti i crni dim iznad zračne luke. Nakon izvješća o napadu dronom, TASS je objavio da je kratko bio zatvoren zračni prostor iznad moskovske zračne luke Vnukovo. 

Nepotvrđena izvješća medija govore da je između 10 i 20 dronova moglo napasti zračnu luku. Više bespilotnih letjelica oboreno je iznad Orjola, Brjanska, Rjazanja, Kaluge i moskovske regije koja okružuje glavni grad Rusije, prema Ministarstvu obrane.

Rusija je izvijestila i o navodnom napadu na ukrajinske brodove u Crnom moru. Zrakoplov je "uništio četiri brza vojna broda" oko ponoći po moskovskom vremenu, napisalo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu. Brodovi su prevozili "desantne skupine ukrajinskih snaga za specijalne operacije s ukupnim brojem do 50 ljudi", priopćilo je ministarstvo.

No, nema detalja o tome gdje se točno u Crnom moru dogodio navodni incident.

S druge strane, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je pozvao stanovnike glavnog grada Ukrajine da budu u skloništima nakon što su se čule eksplozije u Kijevu u jutarnjim satima. 

Više od 20 projektila i bespilotnih letjelica "uništile su snage protuzračne obrane" tijekom noći, napisala je Kijevska gradska vojna uprava na Telegramu, opisujući zračni napad kao "najsnažniji" koji je pogodio grad od proljeća.

"Neprijatelj je pokrenuo masivan, kombinirani napad koristeći dronove i projektile", napisala je uprava.

Dvije su osobe poginule od krhotina koje su pale nakon raketnog udara na Kijev, priopćila je u srijedu lokalna vojna uprava.

"Kao rezultat krhotina koje su pale u okrugu Ševčenkivski u Kijevu... dvije osobe su poginule, prema prvim izvješćima", napisao je na Telegramu Sergiy Popko, načelnik gradske vojne uprave Kijeva. Još je jedna osoba ozlijeđena te joj je ukazana liječnička pomoć, kazao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu da su "dva mrtva muškarca pronađena" u nestambenoj zgradi u četvrti Ševčenkivski. Nije precizirao kako su umrli niti jesu li to ista dvojica koju je prijavila gradska vojna uprava.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije