POVIJESNI DOGAĐAJ

VIDEO Plenković: 'Ovo je povijesni dan za Hrvatsku. Obuzimaju me osjećaji radosti ponosa i zahvalnosti'

Andrej Plenković
Miroslav Lelas/Pixsell
26.07.2022.
u 21:36

Promet Pelješkim mostom krenut će u ponoć. Predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je u Komarnu kod Pelješkog mosta u društvu ministara.

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se javnosti u povodu otvaranja mosta koji će spojiti jug Hrvatske s ostatkom države. U Komarnu je stigao u društvu ministara. 

'Ovo je povijesni dan za Hrvatsku. Obuzimaju me osjećaji radosti ponosa i zahvalnosti', rekao je na uvodu govora. 'Realizirali smo ovaj projekt skladno, na pravi način. Osim s Europskom unijom, ovo je projekt koji nas je na fantastičan način povezao s Kinom, čuli ste nakon ovakvog projekta odnosi između Hrvatske i Kine više nikada neće biti isti', rekao je. 

'Budimo sretni što će oni koji budu koristili ovaj most doprinjeti gospodarskom razvoju ovog dijela, ali i cijele Hrvatske. Veselim se što smo ovako svečano obilježili ovaj dan'. 

 

 

Cijeli državni vrh danas je na svečanom otvaranju Pelješkog mosta. Tijekom vatrometa mostom će proći i dva automobila hrvatske proizvodnje - Rimčeva Nevera te automobil koji "gradi" proslavljeni automobilistički as Niko Pulić.

Promet Pelješkim mostom krenut će u ponoć. Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je tijekom deset godina radilo nekoliko vlada. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?