potekle suze radosnice

VIDEO Roditelji vidjeli dječake prvi put nakon spašavanja iz tajlandske spilje

11.07.2018.
u 17:27

Roditelji dječaka spašenih iz tajlandske spilje pustili su suze radosnice kada im je prvi put nakon spašavanja dopušteno vidjeti djecu, piše CNN.

Dječaci koji su proveli skoro dva tjedna zarobljeni u spilji u Tajlandu danas su iz bolničkih kreveta mahali svojim obiteljima, kojima je dopušteno vidjeti djecu kroz zaštitno staklo, javlja Hina.

Oporavak će potrajati oko 30 dana

Dječaci dobi od 11 do 16 godina proveli su skoro dva tjedna odvojeni od svojih voljenih u spilji na sjeveru Tajlanda. Danas im je dopušteno da prvi put od spašavanja vide svoje obitelji u strogo kontroliranom okruženju, jer su doktori još uvijek zabrinuti za njihovo zdravlje.

Tajlandske vlasti objavile su snimku iz bolnice na kojoj dječaci mašu članovima obitelji, a njihovi roditelji zaplakali su dok su ih gledali kroz staklo. Nije im dopušten ulazak u bolničku sobu kako bi se spriječio rizik od infekcije, izjavio je doktor Chaiyawej Thanapaisarn.

Dodao je da su trojica dječaka na liječenju upale pluća, ali predviđa da će svi biti pušteni iz bolnice u roku od tjedan dana. "Oporavak će potrajati oko 30 dana nakon puštanja iz bolnice", rekao je doktor, prenosi Index.hr. 

"Samo želim zagrliti svog sina"

Tanawat Viboonrungruang, otac 11-godišnjeg Tituna, izjavio je za CNN da osjeća olakšanje nakon što je vidio da je njegov sin još uvijek zdrav. Otac je rekao da samo želi zagrliti svog sina.

"Počeo sam plakati, svi su počeli plakati. Želim zahvaliti ljudima koji su spasili mog dječaka i pomogli mu da započne novi život. Ovo je poput novog rođenja", rekao je Viboonrungruang.

Situacija koja je mogla ugroziti spašavanje

Dječaci i njihov trener u prosjeku su izgubili oko 2 kilograma, no njihovo opće stanje je dobro i ne pokazuju znakove stresa, izvijestio je u srijedu predstavnik ministarstva zdravstva.

Roditeljima četvorice dječaka koji su u nedjelju prvi izvučeni iz spilje dopušteno je da ih posjete, no morali su odjenuti zaštitna odijela i od njih se udaljiti oko dva metra.

Objavljene su nove informacije o situaciji koja je mogla ugroziti spašavanje. Naime, grupa australskih ronilaca za britanski Guardian i BBC u srijedu je otkrila da su se crpke za vodu smještene u spilji pokvarile, odnosno da su prestale raditi u utorak kasno navečer, samo nekoliko sati nakon što je spašena i posljednja grupa.

Voditelj marinaca: "Nismo mi nikakvi junaci"

Voditelj marinaca koji je nadzirao misiju spašavanja, kontra-admiral Apaorn Yuukongkaew, pozdravio je napore svih međunarodnih suradnika. 

"Nismo mi nikakvi junaci. Ponosni smo što smo sudjelovali u misiji, a ona je bila uspješna zbog suradnje i pomoći koja je stizala iz cijeloga svijeta. Marinci su za ovo obučeni, a njihov je moto: Mi ne napuštamo ljude u nevolji."

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?