DETONACIJE U TVORNICI RAKETA

VIDEO Snažna eksplozija kod Beograda: Poginule dvije osobe, 16 ozlijeđenih

Antonio Ahel
23.11.2021.
u 19:09

Prema prvim informacijama iz policije, nesreća se dogodile u pogonu koji je služio za miješanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa

Najmanje dvije osobe poginule su, a 16 ih je ozlijeđeno u snažnoj eksploziji koja je odjeknula oko 14 sati u beogradskom prigradskom naselju Leštane, a gust dim nadvio se nad tim područjem, javljaju srbijanski mediji.

Više ljudi vodi se kao nestali, a na mjestu nesreće počeli su se okupljati članovi njihovih obitelji. Jedan od poginulih radnika imao je 38 godina, javlja srpski Telegraf, a devet od 16 ozlijeđenih primljeno je na dijagnostiku u Hitni centar u Beogradu. Neslužbeno su dvije osobe u teškom stanju, dok za ostale još nije utvrđena razina ozljeda. 

Video možete pogledati OVDJE

Prema prvim informacijama iz policije, nesreća se dogodile u pogonu koji je služio za miješanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa. 

Ekipe Sektora za izvanredne situacije zajedno s policijom su na terenu. Blic javlja da vozila Hitne pomoći pod rotacijom odlaze iz tvornice, a preporuča se izbjegavanje tog područja zbog mogućnosti novih eksplozija.

Kako neslužbeno saznaju Novosti, poginule su dvije osobe, a 16 je ozlijeđenih. Prema nepotvrđenim informacijama, čule su se tri detonacije, a postoji opasnost i od novih. Policija vraća nazad sve koji su se uputili prema tvornici jer intervencija još nije gotova te se očekuje dolazak još vatrogasnih vozila. Blokirani su svi prilazi mjestu eksplozije.

U eksploziji je dignut u zrak i krov tvornice, a vatrogasci pretražuju okolna brda, navode pojedini srpski mediji. 

Srbijanski mediji prenose i da se eksplozija dogodila u tvornici "Edepro", kao i da je eksploziju izazvalo raketno gorivo u pogonima.

Prema podacima sa internetske stranice kompanije, radi se o tvrtki koja se bavi istraživanjem, razvojem, proizvodnjom i trgovinom novog naoružanja i obrambene opreme, te modernizacijom postojećeg, kao i primjenom visokotehnoloških rješenja u obrani od tuče i drugim civilnim primjenama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?