razvijaju i svoje

Vijetnam će kupiti rusko cjepivo protiv COVID-19

cjepivo
14.08.2020.
u 20:24

Vijetnam se registrirao da kupi rusko cjepivo protiv COVID-19, objavila je u petak državna televizija, u jeku borbe protiv drugog vala epidemije.

Rusija je u srijedu priopćila da će u roku od dva tjedna objaviti prvo na svijetu cjepivo protiv COVID-a, odbacujući zabrinutosti stručnjaka koji su rekli kako ona ne bi trebala biti odobrena prije završetka opsežnih testiranja.

- U međuvremenu, Vijetnam će i dalje nastaviti razvijati vlastito cjepivo COVID-19 u zemlji - navodi državna Vijetnamska televizija (VTV) pozivajući se na navode ministarstva zdravstva.

Vijetnam namjerava kupiti 50 do 150 milijuna doza cjepiva, objavio je list Tuoi Tre. Neki će biti "donacija" iz Rusije dok će ostatak platiti Vijetnam.

Vijetnam će kupiti i cjepiva od Britanije, gdje ima partnerstvo za razvoj domaćeg cjepiva sa Sveučilištem u Bristolu, navodi se u priopćenju ministarstva zdravlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?