CASTRO RASPOREĐUJE VOJSKU

Vojnici u borbi protiv zika virusa

A health ministry worker fumigates a house to kill mosquitoes during a campaign against dengue and chikungunya and to prevent the entry of Zika virus in Managua, Nicaragua January 26, 2016. The Government of Nicaragua announced a plan in order to stop the
Reuters/PIXSELL
22.02.2016.
u 16:38

Kubanski predsjednik Raul Castro rekao je kako će rasporediti 9.000 vojnika u sklopu napora da se virus zika zadrži van Kube, pozivajući cijelu zemlju da pomogne u eliminaciji komarca koji je glavni prenositelj bolesti.

U poruci na naslovnoj stranici lista "Granma", Kastro navodi da je borba Kube da se spriječi dolazak virusa ugrožena "neadekvatnim tehničkim kvalitetom" akcije protiv komarca, nedovoljnim radom na čišćenju područja na kojima se komarac razmnožava, ali i lošim vremenskim uvjetima. 

On je dodao da će 9.000 vojnika i 200 policajaca biti raspoređeni u okviru akcije Ministarstva zdravlja prskanja komaraca i eliminacije područja za razmnožavanje.

Na Kubi još nije zabilježen nijedan slučaj virusa zika, podsjeća AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije