Zaplijenili su tri tone kokaina:

Vrijedi čak 1,3 milijarde KM

brod
Foto: ilustracija
01.05.2015.
u 09:03

Drogu je u Velikoj Britaniji prošlog četvrtka pronašlo plovilo Kraljevske mornarice na teretnom brodu MV Hamal. To je najveća zapljena droge u Velikoj Britaniji ikad

Britanska Nacionalna agencija za kriminal nedavno je pronašla tri tone kokaina vrijednog čak 500 milijuna funti (oko 1,3 milijarde KM). To je najveća zapljena droge u Velikoj Britaniji u povijesti. Plovilo Kraljevske mornarice presrelo je prošlog četvrtka teretni brod MV Hamal u kojem su pronašli kokain. - Pretraga ovog broda bila je dugotrajna i mukotrpna, a proveli su je iznimno kvalificirani stručnjaci koji su radili u teškim uvjetima. Rezultat je ogromno otkriće. Vjerujemo da je ovo najveća zapljena vrhunske droge u Velikoj Britaniji - kazao je John McGowan, stariji istražitelj Nacionalne agencije za kriminal.

Uhitili devet turskih državljana

Policija je uhitila devet državljana Turske koji su se nalazili u brodu. Osobe stare između 23 i 63 godine optuženi su za kaznena djela trgovine drogom, javlja Telegraph. Optuženi su u ponedjeljak izvedeni pred sud u Aberdeenu nakon čega su ostali u pritvoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?