Predsjednik Srbije

Vučić: Morat ćemo imati bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima

vucic
08.01.2020.
u 19:51

Srbija je otvorena za suradnju s Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".

 Vučić je, u izjavi za TV Pink poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje što očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem" pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i "svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

 Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ukoliko obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

 On je ocijenio da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

 "Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika.

 "Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima", naglasio je Vučić, prenosi Hina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije