Predsjednik Srbije

Vučić nakon Putinove odluke: Zabrinut sam. Naša pozicija nije laka

Aleksandar Vučić
21.02.2022.
u 22:40

Politički pritisci na Srbiju zbog odluke Putina bit će sve veći. Samo ono što sam doživio u posljednja tri dana potvrđuju moje riječi, navodi Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon razgovora s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.  Odmah na početku rekao je kako pozicija Srbije u krizi s Ukrajinom nije laka. 

- Zabrinut sam. Naša pozicija nije laka. Politički pritisci na Srbiju zbog odluke Putina bit će sve veći. Samo ono što sam doživio u posljednja tri dana potvrđuju moje riječi. Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje - rekao je Vučić, piše Blic. 

- I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što je podrazumijevajuće. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak - kazao je Vučić. 

Istaknuo je kako je vrlo važno da očuvaju mir. 

- Kakva crna JNA, naša vojska danas je višestruko jača. Zato mi moramo pokazati veću odgovornost od drugih u očuvanju mira - rekao je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?