srbija

Vučić o deklaraciji SDA: Srbija će dati svoj sud

Aleksandar Vučić
15.09.2019.
u 15:44

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija dati svoj sud o Programskoj deklaraciji SDA, kojom je predviđena promjena Ustava i uspostavljanje "republike BiH" i ukazao da bi svaka vrsta igre oko rušenja daytonskih principa značila velike probleme.

Vučić je u Panjanima, nakon obilježavanja 75. godišnjice operacije Halijard, kazao da je Programska deklaracija SDA mnogo važniji dokument nego je netko predstavlja i da će se Srbija ozbiljno odnositi prema tome, prenose srbijanski mediji. 

-Mi smo jedna od zemalja potpisnica koja je jamči provođenja Daytonskog mirovnog sporazuma i nama su mir i stabilnost najvažniji. Svaka vrsta igre oko rušenja daytonskih principa značila bi velike probleme za svakog od nas-  rekao je Vučić novinarima.

On ističe da svako rješenje u BiH mora biti rezultat dogovora srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda, jer sve drugo ne bi vodilo u pravom smjeru. Vučić kaže da ne želi naprečac dati ocjene o Programskoj deklaraciji SDA, te dodaje da se Srbija nikada nije miješala u odnose u BiH, ni kada je bilo riječi o ulasku u NATO, baš kao što se nije miješala ni u Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije