srbija

Vučić: Ograničit ćemo rad klubova i kafića, nenošenje maski će se kažnjavati

 Aleksandar Vučić
02.07.2020.
u 21:56

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, predsjednik Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na RTS-u poručio je kako će rad noćnih klubova i kafića, osim onih koji imaju baštu, u naredne dva tjedna biti ograničen do 23 sata, dok će studentski domovi biti zatvoreni.

"Volio bih da imamo povoljniju situaciju, ali najveći problem je Beograd, 82,5 posto zaraženih je u Beogradu", kaže Vučić.

Kako bi ljudi razumjeli zašto je to problem, pojasnio je kako je u Beogradu 22 posto stanovništva Srbije i da je Beograd novo žarište.

Vlada Srbije će zbog loše epidemiološke situacije sutra donijeti nove/stare mjere.

"U to vrijeme smo imali najveći broj zaraženih", kazao je Vučić i dodao kako će isto važiti za kafiće, osim onih koji imaju bašte.

Za nenošenje maski u tržnim centrima i javnom gradskom i međugradskom prijevozu bit će propisane kazne između 80 i 100 KM. Osim toga, u zatvorenom prostoru će biti dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi, a na otvorenom 500 ljudi.

"Da sam mogao odlučivati sam, zatvorio bih Beograd i uveo policijski sat", kazao je Vučić, dodavši kako je to najbrže rješenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije