Promocija časnika

Vučić: Vojnu neutralnost štititi stvarno, a ne na papiru

12.09.2020.
u 14:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako Srbija u današnjem svijetu nesigurnosti, izazova i nepredvidivosti mora imati jaku vojsku i kako će biti spremna uzvratiti svakome ko se drzne udariti.

Vučić je istaknuo kako Srbija mora imati jaku vojsku, koja će sa ponosom, odvažnošću i smjelošću štititi Srbiju, njezinu vojnu neutralnost, ali ne na papiru, već stvarno.

On je danas nazočio svečanoj promociji najmlađih časnika Vojske Srbije u vojarni "General Jovan Mišković" na Banjici u Beogradu. U obraćanju je istaknuo kako će biti mnogo poziva sa svih strana, dobronamjernih, nedobronamjernih, koji će htjeti svrstavati Vojsku Srbije na neku drugu stranu, govoreći kako je to najbolje za Srbiju.

"Vi morate znati i zapamtiti kako za sve nas i vas postoji samo jedna jedina strana i jedna i jedina domovina, a to je Srbija i ovdje ste i ubuduće ćete štititi samo interese Srbije", izjavio je Vučić.

On je naglasio kako Srbija nikada nikome neće prijetiti, kako će surađivati sa svima, ako to uopće bude moguće u suvremenom svijetu.

On je dodao kako će Srbija čuvati svoja prijateljstva i boriti se sa svim različitim pritiscima sa kojima jedna relativno mala zemlja može i mora da se izbori.

"Molim vas da nikada ne pokleknete i da svojom snagom, odlučnošću i znanjem, vjerom u domovinu odvratite svakog potencijalnog agresora na našu teritoriju. Mi ćemo biti spremni uzvratiti svakome tko se drzne udariti na Srbiju“, kazao je Vučić.

On je napomenuo kako je država u prethodnim godinama pokušala podići ugled vojske, te dodao kako je ove godine bilo 30 posto više upisnika nego prethodnih, što pokazuje kako se popularnost odlaska u vojsku vraća među građanima Srbije.

Vučić je čestitao Vojnoj akademiji jubilej 170 godina, navodeći kako ona s ponosom može nositi ime nacionalna, te napomenuo da vojska u Srbiji uživa ogromno povjerenje.

U prve časničke činove potporučnika, na ceremoniji u krugu Vojne akademije, promovirano je više od 150 kadeta i pilota Vojne akademije, te kadeta Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/, a među njima je osmoro kadeta pripadnika Oružanih snaga BiH.

Ceremoniji, koja je protekla u skladu sa epidemiološkim pravilima, nazočili su i predstavnci državnog i vojnog vrha, vjerskih zajednica i diplomatskog kora.

Programom ovogodišnje promocije najmlađih časnika Vojske Srbije održan je letački i kulturni dio, u kojem su nastupili zrakoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde Vojske Srbije, ali i prvi put pripadnici konjičke garde, te članovi Umjetničkog ansambla Ministarstva obrane "Stanislav Binički", dramski i glazbeni umjetnici.

Vučić, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije, uručio je pištolje sa posvetom kadetima koji su ostvarili najbolje rezultate tijekom školovanja.

Pištolje su dobili najbolji kadeti potporučnici Ognjen Zlatić, Anđela Bogojević, Mladen Živković, hadži Miodrag Mladenović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije