Beograd

Vučić: Zemlje iz regije igraju igru protiv Srbije

vucic
22.03.2022.
u 21:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za medije nakon sastanka s veleposlanicima zemalja Kvinte (SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Njemačka, Francuska) kazao je kako od njih očekuje oštru osudu kosovskih vlasti koji su odbili dati suglasnost da se srbijanski predsjednički i parlamentarni izbori održe i na Kosovu.

Vučić je kazao kako je pristao na niz zahtjeva Prištine kada je riječ o održavanju izbora, između ostalog da se Priština pita za suradnju i omogući OESS-u nadzor izbora, javila je Radiotelevizija Srbije.

- Prihvatili smo bezbroj besmislenih stvari na kojima su insistirali samo da bi ljudi izašli i glasali, ali su oni inzistirali na jednoj stvari – da Srbija prizna neovisnost Kosova. Srbija to nije mogla i neće prihvatiti bez obzira na cijenu - kazao je predsjednik Srbije.

Najavio je da će za izbore 3. travanja biti pripremljena posebna birališta u susjednim općinama u Srbiji na kojima će moći glasovati Srbi s Kosova.

Po njegovim riječima, predstavnici Srba sa sjevera Kosova tražili su da se povuku radikalni potezi, poput izlaska iz svih prištinskih institucija, kao i da 435 policajaca srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova napusti policiju.

- Ja sam postavio jedno pitanje: ok, uradimo to danas, što je dan poslije? Nije problem, prebacit ćemo na sebe financijski teret, ali dan poslije bojim se da bismo mogli ući u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8., 9. travnja - rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na rat u Ukrajini, optuživši susjedne zemlje da beograd na istoku kontinenta kako bi “igrali igru protiv Srbije”.

- Žele da nas obilježiti kao nekog tko je protiv zapadne civilizacije, postavili su zamku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni da pomognemo narodu. Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Pokušavaju nas uvući u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije