beograd

Vulin: Nema novih uvjeta za Srbiju

Aleksandar Vulin
12.06.2016.
u 13:25

Nema dodatnih uvjeta za Srbiju na putu prema Europskoj uniji, izjavio je to danas srpski ministar za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je tako odgovorio na pitanje zna li se da se u Bruxellesu, navodno, vode pregovori iza zatvorenih vrata o nekim dodatnim uvjetima koje će Srbija morati ispuniti na putu prema EU, prenosi Tanjug.

- Nema dodatnih uvjeta. Svaka država članica se složila da je moguće otvoriti poglavlja. Država Srbija radi ono što je dogovoreno, a hoće li neka od susjednih država pomoći ili neće to je njihova stvar -  kazao je Vulin novinarima u Beogradu.

Po njegovim riječima za Srbiju je dobro da ima uređene zakone, dobru državu, da poštuje manjinska prava kao što je radila kroz čitav povijest, da sudi ratnim zločincima bez obzira kako se oni zvali i odakle dolaze, da ima financijski discipliniranu državu.

- Mi sve to radimo zbog sebe -  zaključio je Vulin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?