Tedros Adhanom Ghebreyesus

WHO predviđa 20 milijuna zaraženih ovaj tjedan

virus
10.08.2020.
u 14:57

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus predviđa je da će broj osoba zaraženih koronavirusom ovaj tjedan dosegnuti 20 milijuna, uključujući oko 750.000 smrti.

U brifingu u ponedeljak, Ghebreyesus je kazao kako "iza ove statistike stoji velika bol i patnja", ali rekao je da još uvijek postoji nada bez obzira u kojoj se fazi epidemije nalazi neka zemlja ili regija, javio je AP.

Nije ponudio nove strategije za borbu protiv virusa, ali je ponovio kako "svjetski lideri moraju povećati napore, a građani moraju prihvatiti nove mjere", ukazujući na Novi Zeland kao primjer svijetu. Država je nedavno obilježila 100 dana bez ijednog slučaja lokalnog širenja virusa.

Tedros je rekao kako su nedavno usvojene mjere u zemljama uključujući Britaniju i Francusku, koje su nametnule ciljane obustave rada i strategije nošenja maski, dobar primjer konkretnih strategija potrebnih za suzbijanje novog porasta u slučajevima zaraze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije