Tedros Adhanom Ghebreyesus

WHO šalje pomoć Indiji

ghebreyesus
FABRICE COFFRINI
26.04.2021.
u 21:23

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije nedavni je nagli porast koronavirusa u Indiji naziva "nesalomljivim" i kaže da je WHO poslala kritične zalihe na potkontinent, uključujući tisuće prijenosnih aparata za kisik koji pomažu pacijentima da dišu.

Na brifingu za novinare u ponedjeljak, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da se pandemija "nastavlja intenzivirati" na globalnoj razini i da zaraze koronavirusom rastu već deveti uzastopni tjedan, dok se broj smrtnih slučajeva povećava šesti tjedan zaredom.

- Prošli tjedan je bilo jednako slučajeva na globalnoj razini kao i u prvih pet mjeseci pandemije - rekao je, javlja AP.

Kako bi pomogao Indiji, Tedros je rekao da je WHO preraspodijelio više od 2.000 zaposlenih kako bi podržao odgovor zemlje na terenu i pomaže vlastima u naporima koji uključuju cijepljenje. Među potrepštinama koje je WHO poslala Indiji su gotove mobilne poljske bolnice i laboratorijski pribor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije