skrining zaraza

Wuhan testirao gotovo deset milijuna građana na COVID-19

03.06.2020.
u 10:59

Grad Wuhan u središnjoj kineskoj pokrajini Hubei  je u drugoj polovici svibnja testirao 9.899.828 svojih stanovnika, u cilju skrininga zaraza koronavirusom.

-Nijedan slučaj COVID-19 nije potvrđen tijekom procesa testiranja - rekao je Lu Zuxun, profesor na medicinskom koledžu Tongji Sveučilišta znanosti i  tehnologije Huazhong.

-U međuvremenu je utvrđeno i stavljeno u karantenu 300 asimptomatskih slučajeva, koji su se pretvorili u potvrđene slučajeve COVD-19.  Svih  1.174 ljudi u bliskom konaktu testirani su negativno na virus - pojasnio  je Lu u utorak na konferenciji za  novinare, prenosi Xinhua.

Grad Wuhan je 14. svibnja pokrenuo kampanju testiranja nukleinske kiseline onih koji nisu prethodno testirani. Dužnosnici tvrde kako takav potez ima za cilj ući u trag asimptomatskim slučajevima i pružiti uvjeravanja stanovništvu dok grad ponovno otvara svoje tvornice, poslovne prostore i škole.

Zamjenik gradonačelnika Hu Yabo kazao je da je grad uložio 900 milijuna juana (126 milijuna  dolara)  u testiranja, koja su bila „potpuno vrijedna tog novca“, dok je pružio uvjeravanja svim građanima Wuhana i kompletne zemlje da će to pomoći vraćanju društvenih i ekonomskih aktivnosti u normalan kolosijek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije