NOVA PODRHTAVANJA

Zagreb se opet tresao: Zabilježena dva uzastopna potresa jačine 3,2 i 2,2 stupnja

24.03.2020.
u 21:12

Ove nedjelje Zagrepčane je probudio potres jačine 5,5 po Richteru

U Zagrebu se nešto prije 21h osjetio još jedan potres, nakon čega je koju minutu kasnije bio još jedan. Prvi potres bio je jačine 3,2 po Richteru, dok je drugi bio jačine 2,2 stupnja po Richteru. 

Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca. Prvi, jači potres magnitude M=3.2 prema Richteru dogodio se u 20 sati i 53 minute, dok se drugi slabiji magnitude M=2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20 sati i 55 minuta.

Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. 

Europska sezmiološka služba objavila je da je prvo podrhtavanje tla bilo jačine 3,2 po Richteru. EMSC navodi kako se potres dogodio na dubini od 5 km, a epicentar je bio 7 km od centra Zagreba. Ističu kako je ovo bio 11 potres u Zagrebu u posljednjih 63 sata. 

Podsjećamo, večeras oko u 18:33 po lokalnom vremenu zabilježen je novi potres u Zagrebu.

- Slabo, ali osjetno; Slabo, ali dovoljno da skočim s kauča; Jako malo se osjetilo - neki su od komentara građana. 

Podsjetimo, ove nedjelje potres jačine 5,5 po Richteru pogodio je Zagreb. Zabilježena je velika materijalna šteta, a od posljedica ozljeda zadobivenih u potresu preminula je 15-godišnja djevojčica. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije