vratio se iz Italije

Zaposlenik u sjedištu NATO-a pozitivan na koronavirus

NATO
09.03.2020.
u 12:12

Potvrđeno je da je jedan zaposlenik koji radi u NATO-ovom sjedištu u Bruxellesu pozitivan na koronavirus COVID-19, priopćeno je danas iz NATO sjedišta u Bruxellesu.

Član osoblja vratio se s odmora na sjeveru Italije, osjećao se slabo krajem prošlog tjedna, a testiran je zbog pojave simptoma nalik groznici.

- Zaposlenik je trenutno kod kuće u samoizolaciji. Nekoliko minuta nakon primitka rezultata obaviješteni su svi kolege koji rade neposredno s njim - navedeno je u priopćenju.  

Od prošlog tjedna rade od kuće i ta praksa će se nastaviti. Svo osoblje NATO-ovog stožera također je obaviješteno o potvrđenom slučaju. NATO kontinuirano prati situaciju i poduzima sve potrebne mjere.

Kako bi se osigurala sigurnost osoblja i posjetitelja, NATO je već poduzeo preventivne mjere u svom sjedištu, na temelju uputa Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi umanjio rizik od daljnjeg širenja zaraze.

Te mjere uključuju privremenu obustavu putovanja određenih dužnosnika, poticanje zaposlenika na rad od kuće i privremenu obustavu grupnih posjeta NATO stožeru u Bruxellesu.

- U kontinuiranom smo kontaktu s belgijskim vlastima. NATO poduzima sveobuhvatne mjere i planove koji osiguravaju kontinuitet naših osnovnih operacija -  priopćeno je sjedišta NATO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije