NESREĆA U KINI

Zatrpani već tjedan dana: Spasioc pronašli znakove života u urušenom rudniku

Wang Kai/XinHua/PIXSELL
17.01.2021.
u 16:44

Dvije osobe odgovorne za upravljanje rudnikom otpuštene su nakon eksplozije

Spasilačke ekipe otkrile su nedjelju znakove života iz rudnika zlata na istoku Kine u kojem je 22 rudara već tjedan dana blokirano nakon eksplozije, objavila je službena agencija Nova Kina.

Eksplozija 10. siječnja na lokaciji Qixia u pokrajini Shandong urušila je ulaz u okno i uništila komunikacijske veze, zbog čega je izgubljen kontakt s rudarima. Spasiocu su u nedjelju čuli "udarce" te sada planiraju spustiti hranu i telefonske linije, piše agencija. Dvije osobe odgovorne za upravljanje rudnikom otpuštene su nakon eksplozije. Rudarske nesreće u Kini su česte zbog manjkavih mjera sigurnosti i propisa o zaštiti na radu.

U prosincu je 23 rudara poginulo u rudniku ugljena u Chongqingu na jugozapadu. Kina je prvi svjetski proizvođač zlata i u 2019. je njezin udio u svjetskoj zlatnoj rudači izvučenoj na površinu iznosio 11 posto, prema podacima Svjetskog vijeća za zlato. Kina je imala 2016. godine više od tri tisuće rudnika zlata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?