olakšat će putovanje

Zdravstvene i tehnološke kompanije rade na digitalnoj evidenciji o cjepivu

18.01.2021.
u 19:02

Velika koalicija zdravstvenih ustanova i tehnoloških kompanija ovaj je tjedan najavila stvaranje Inicijative za akreditaciju cjepljenje (VCI). Cilj ovog projekta je omogućiti pojedincima digitalni pristup evidencijama o cjepljenju na osnovu otvorenih, interoperabilnih standarda.

Trenutni sustav evidencije o cjepljenju ne podržava lak pristup, kontrolu i dijeljenje provjerljivih evidencija o cjepljenju. VCI je dizajniran da prevaziđe te prepreke, javio je Bloomberg.

Članovi koalicije VCI rade na omogućavanju digitalnog pristupa evidencijama o cjepljenju koristeći otvorenu, interoperabilnu specifikaciju SMART zdravstvenih karata. Ovo je certifikat zasnovan na W3C provjerljivim vjerodajnicama i HL7 FHIR standardima.

Među članovima VCI koalicije su CARIN Alliance, Cerner, Change Healthcare, The Commons Project Foundation, Epic, Evernorth i Mayo Clinic. Uključeni su i Microsoft, MITER, Oracle, Safe Health i Salesforce.

Na ovaj način bi se olakšalo svim koji su dobili cjepivo da putuje jer će podaci biti vrlo lako dostupni na graničnim prijelazima i zračnim lukama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?