Ukrajinski predsjednik

Zelenski obećao akciju za skloništa od zračnih napada

Ukrajina, Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
13.06.2023.
u 09:26

Predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je nezadovoljstvo rezultatima inspekcije koju je naredio u svim ukrajinskim skloništima nakon što su tri osobe smrtno stradale jer nisu mogle pristupiti jednom od njih tijekom ruskog zračnog napada u Kijevu.

U svom noćnom video obraćanju, Zelenski je rekao da je primio sažeta izvješća o "pripravnosti i nespremnosti" skloništa od ministra unutarnjih poslova Ihora Klimenka, Oleksandra Kamišina, ministra za stratešku industriju, i zamjenika premijera Oleksandra Kubrakova, javlja Hina.

Rezultati su, najblaže rečeno, nezadovoljavajući, rekao je. "Odgovarajući nacrti odluka bit će pripremljeni do petka u vezi s odgovornima i osiguranjem odgovarajuće razine zaštite za naše ljude u svim ukrajinskim gradovima", kazao je Zelenski.

Pogibija do koje je došlo 1. lipnja izazvala je negodovanje javnosti i obećanje Zelenskija o oštrom odgovoru, što je čini se bilo usmjereno na gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, koji se s njim ranije sukobljavao.

Kličko je priznao da snosi dio odgovornosti, ali je rekao da su i drugi krivi, posebno saveznici predsjednika koji su imenovani da vode gradske četvrti.

Kamišin je 4. lipnja rekao da je gotovo polovica kijevskih skloništa od bombi pregledanih tijekom inicijalnog pregleda bila zatvorena ili neprikladna za korištenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije