U 21. stoljeću:

Žiri maltretirao natjecateljicu jer je - ateistica

slika
Screenshot
10.08.2016.
u 16:34

Nakon što je završila pjesmu koju je odlučila izvesti pred žirijem, jedna od sutkinja je natjecateljicu Carolinu Peñu (16) 'iz vedra neba' upitala vjeruje li u Boga. Koja je poanta takvog pitanja u emisiji koja se zove 'Ekvador traži zvijezdu' vjerojatno ne znaju ni sami članovi žirija, no to su ipak odlučili pitati, prenosi 24sata.hr

Nakon što je rekla da ne vjeruje u Boga, prva joj je članica žirija poručila da 'nikada neće biti uspješna bez Boga'. S njom se složila i sutkinja Paola Farias koja je tražila dodatno pojašnjenje od mlade djevojke i gotovo posprdno pitala 'odakle onda mi dolazimo'. 

S njima se složila i treća ženska članica žirija. Posljednji je pak član ostao suzdržan pa je diplomatski komentirao da su 'religija i vjera jedna stvar, a umjetnički talent nešto sasvim drugo'. 

Sa strane je pak bio i otac natjecateljice koji je nervozno komentirao kako on 'baš jako vjeruje u Boga' te se nada da će njegova kći 'naučiti lekciju' i 'promijeniti vjerovanje'. 

 

Snimka je diljem svijeta izazvala ljutnju kod praktički svih koji se zalažu za slobodu mišljenja i vjeroispovjesti, a posebice ekvadorsku udrugu ateista koji su televiziji koja emitira show poslali pritužbu. 

U intervjuu nakon emisije Carolina je otkrila kako su je na intervjuu prije show pitali različite stvari iz osobnog života, a produkcija je onda očito odlučila 'udarati ispod pojasa' zbog povećanja gledanosti. U tome su, očigledno, nažalost i uspjeli. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?