neobičan slučaj

Zorica Brunclik u oporuci Hrvata! Evo što mu je bila posljednja želja

03.08.2020.
u 21:39

Hrvatska ne pamti ovakav ispraćaj pokojnika uz svirače, pjesmu i ples, jer je pokojnik – stanovnik Strizivojne I.J, oporukom tražio od svoje troje djece da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu glazbu i hitove narodnjaka, s tim da prvo mora biti stari hit kraljice narodne glazbe Zorice Brunclik, “Otkopčano jeleče”, piše Express.ba.

Iako je među njegovim nasljednicima bilo nezadovoljstva da se na takav način oproste od oca i službeno im je ukazano na želju pokojnika. Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera, koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu obitelj. 

Kako pišu mediji, Strizivojčanin je tada pokopan na mjesnom groblju prema važećim pravilima, a veseli oproštaj održan je naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu.

Po želji pokojnika, uz obitelj, rodbinu i prijatelje, na oproštaj su došli i svirači čija je obveza bila izvesti deset narodnih pjesmi koje je pokojnik volio, što su oni i uradili. 

Mještani Strizivojna za preminulog mještanina imaju samo lijepe riječi – bio je dobar čovjek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio ićem i pićem. Radio je u Njemačkoj i tamo zaradio mirovinu. 

– On je radio, radio, radio. Bio je korektan, dobar čovjek – kaže jedan Strizivojčanin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije