novi detalji

Svjedok iz Lazareva: Ratko Mladić razmišljao i o samoubojstvu

ratko mladić
Reuters/PIXSELL
28.05.2011.
u 09:19

Nenad Jocović (72) iz Lazareva koji je kao službeni svjedok nazočio pretrazi kuće i uhićenju Ratka Mladića, ispričao je beogradskim Večernjim novostima niz detalja o tom događaju.

Nenad Jocović (72) iz Lazareva koji je kao službeni svjedok nazočio pretrazi kuće i uhićenju Ratka Mladića, ispričao je beogradskim Večernjim novostima niz detalja o događajima u četvrtak u jutro u Lazarevu, pa i to kako mu se Mladić povjerio da je razmišljao i o samoubojstvu, no, "odlučio sam da to, ipak, ne učinim, a znam i zbog koga" podsjećajući što je sve njegova obitelj prolazila dok je on bio u bijegu.

Jocić priča kako Mladić nije krio identitet i policajcima je pokazao osobnu iskaznicu na ime Ratko Mladić, ali je tom dokumentu odavno istekla valjanost. U novčaniku je još imao fotografiju sina Darka, supruge Bosiljke i pokojne kćer Ane. Pogledao je fotografiju, svjedoči on, prije nego što ju je predao policiji.

 - Razgovarao je s policijom, pričao o kćeri Ani, o svom djetinjstvu sa samohranom majkom Stanom. I nju je više puta spomenuo. Govorio je o školovanju u Vojnoj akademiji koju je završio s desetkom, o Rusiji u kojoj je, kao oficir JNA, boravio. 

>>Mladić kazao da nije ubijao, a da oni koji jesu moraju odgovarati

Mladić je policajcima koji su pretraživali skromnu kuću i gdje su pronašli na stolu pronašli dva napunjena pištolja rekao kako su mu ubili kći, a kada je jedan odgovorio kako to nisu oni učinili kratko je rekao "Ma, znam da niste vi. Ali znam tko je i zašto".

Jocović dodaje kako je Mladić odbio doručak, puno je razgovarao s policajcima pitajući "gdje je Amerikanac" objašnjavajući kako se "ovdje ništa bez njih ne događa", govorio im je o domoljublju, "o svemu što je prodano i izdano", Kosovu. Policajci mu pri odvođenju nisu stavili lisice, tvrdi Jocović kao i to da Mladića nikada nije vidio u selu niti kući u kojoj je uhićen u četvrtak ujutro.

>>Sve o uhićenju Ratka Mladića čitajte u našem specijalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?