Ubili mu oca

Svjedok na suđenju Mladiću: Kao dječak (7) preživio strijeljanje

Ratko Mladić
Screenshot
06.06.2013.
u 19:13

- Izašli smo i odvezali su nam marame. Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama... Bio je mark, ništa se nije vidjelo - rekao je svjedok.

Na suđenju bivšem zapovjedniku Vojske RS Ratku Mladiću u Haagu je danas svjedočio zaštićeni svjedok RM-313 koji je kao 7-godišnji dječak preživio strijeljanje u srpnju 1995. godine, piše Dnevni Avaz.

Srebrenički Bošnjaci, među kojima je bio i otac svjedoka, streljani su u selu Orahovac kod Zvornika. Mještane iz sela u blizini Srebrenice su pokupili pripadnici srpskih snaga te su uh ukrcali u kamione i stavili poveze preko očiju.

"Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama"

- Bili smo u kamionu i otac je ustao kako bi mi svezao maramu, ali mu vojnik nije dao te se otac vratio i sjeo. Potom mi je prišao vojnik i svezao je, ali ju je jako stegnuo - ispričao je svjedok te dodao kako je nakon nekog vremena kamion stao, a potom su im naredili da izađu na livadu.

- Izašli smo i odvezali su nam marame. Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama... Bio je mark, ništa se nije vidjelo - rekao je svjedok koji je bio ranjen u ruku i nogu. Nije znao gdje mu je bio otac, "jer nisu bili blizu".

- Ustao sam, išao je bijeli džip s crvenim križem prema nama. Prišao sam i pitao, oni su me pustili, ja sam prišao tamo i ušao u bijeli džip - kazao je svjedok te dodao da je potom prebačen u bolnicu u Zvorniku, gdje su ga liječili.

>>Ratku Mladiću 'spasili život': 'Bez Haaga bio bih kod svetog Petra!'

>>'Mladić mi je rukom pokazao da će muslimani biti pobijeni'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?