ANGELINA JOLIE

Svjetska filmska diva s Večernjim listom BiH

Angelina
VL FOTO
03.03.2012.
u 13:42

Angelina Jolie zahvalila se Večernjaku na iskazanoj časti i poručila kako je važno iskreno i objektivno izvješćivati

Svi svjetski mediji pokušavaju dobiti barem jednu rečenicu, sekundu izjave od najpoznatije svjetske zvijezde - Angeline Jolie. Njezina vojska pomoćnika strogo probire samo one najpoznatije, najutjecajnije. Na našu obavijest da je dobila Večernjakov pečat odmah je dogovoren susret. Nažalost, Angelina Jolie zbog brojnih obveza nije mogla doći sinoć u dvoranu hercega Stjepana Kosače izravno primiti nagradu. Stoga smo joj je uručili prije manifestacije, nakon čega se ona sinoć obratila gledateljima videoporukom.

Vratila BiH u središte

Na poseban način smo upoznali Angelinu Jolie, jednu od najslavnijih holivudskih glumica, redateljicu filma “U zemlji krvi i meda”, a naš susret zaokružili nagradom koju smo joj svečano uručili. - Hvala Večernjem listu - s dubokim naklonom rekla je glavnom uredniku i direktoru Večernjeg lista BiH Jozi Pavkoviću, koji joj je uručio Večernjakov pečat za humanost i promoviranje BiH u svijetu. U konkurenciji s Hillary Clinton, Kathryn Bolkovac, Tanjom Fajon i Williamom Hagueom prema izboru čitatelja Večernjeg lista BiH i ocjenjivačkog suda, Angelina Jolie je izabrana kao osoba koja je u protekloj godini najviše skrenula pozornost na BiH. Večernjakov ocjenjivački sud nije davao nagradu za film i njegov sadržaj. Uostalom, nitko ga od članova Ocjenjivačkog suda nije do tada imao prigodu pogledati. Pečat je dodijeljen zbog toga jer je BiH upravo Angelina Jolie vratila u središte svjetske pozornosti, dok je međunarodna zajednica počela zaboravljati priču zvanu - daytonska tvorevina. Radosna, počašćena, iznenađena i spontana ponavljala je “thank you very much” - hvala vam velika. Dok smo uručivali nagradu, odavala je veliku zahvalnost, razgovarali smo o Večernjakovu pečatu i nagradi koju je shvatila kao priznanje za cijeli svoj angažman u BiH. Razgovarali smo i o ulozi amabasadorice UNHCR-a, te promoviranju BiH u svijetu kako bi se skrenula pozornost na probleme izbjeglica i raseljenih osoba, ali i o filmu “U zemlji krvi i meda”, reakcijama koje je izazvao u javnosti, te emocijama koje nosi iz Sarajeva... Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BiH, uručila je Angelini Jolie posebnu plaketu i pozdravila je u ime redakcije Večernjeg lista BiH.

Zahvala za nagradu

Radoznalo je gledala u Pečat izrađen samo za ovu prigodu, rad akademske kiparice Marine Stoponja, na kojem je tražila svoje ime..., ponavljajući - veliko hvala što ste mi uručili ovakvu nagradu, to je za mene velika čast. Vjerujemo kako će Večernjakov pečat zauzeti posebno mjesto među priznanjima koje je dobila, sjećati je na sve što je učinila za BiH, a kako je glumica rekla, i prepoznati stvarnu priču o BiH. Ispunjeni jer smo bili oni od rijetkih koji su s glumicom razgovarali, i pri tome joj uručili nagradu i priznanje, radosni što smo izabrali osobu koja u svijetu zaokupljuje veliku pozornost i koja će se iznova i iznova vraćati u BiH..., a u srcu će nositi detalj - sjećanje na nagradu koju joj je dao Večernji list BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?