Pomoć

Svjetska prvakinja ‘vizu’ za London vadi u Mostaru

Blanka
10.07.2012.
u 10:07

Najbolja svjetska visašica snimila gležanj na najsuvremenijem uređaju

Zanimljva scena dogodila se na predstavljanju novog uređaja za magnetnu rezonanciju na Kliničkom odjelu za radiologiju KB Mostar kada se ispred uzvanika glavom i bradom prošetala Blanka Vlašić. Pozornost svih, osobito novinara i fotoreprotera, istog je trena bila usredotočena na proslavljenu hrvatsku sportašicu koja je i sama ostala zatečena nazočnim novinarima. Višestruka svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u Mostar je stigla kod dr. Zdenka Ostojića, vrsnog ortopeda na pregled lijevog gležnja koji ju muči već dulje vrijeme i zbog čega je upitan njezin nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Bolni gležanj


Blanki je bolni gležanj snimio dr. Miro Miljko na najsuvremenijem uređaju za magnetnu rezonanciju “3 Tesla”, koji je baš taj dan pušten u rad. Cijena pregleda na ovakvom uređaju za pacijente koji nemaju zdravstveno osiguranje iznosi 667,20 maraka. Kako neslužbeno doznajemo na urađenim snimkama nisu vidljivi nikakvi prijelomi kosti, u što se sumnjalo, tako da je zasad Blanka izbjegla još jedan operativni zahvat koji bi je sigurno na dulje vrijeme udaljio s tartan staze. U mostarskoj bolnici je tretirana onako kako i dolikuje vrhunskoj sportašici. Liječnici su dali svoj maksimum da joj pomognu, a ona je kao pacijentica bila vrlo disciplinirana, srdačna i komunikativna.

Hijaluronske injekcije

Nakon što je pregledao njezine nalaze iz Njemačke i Švedske gdje je operirana, dr. Ostojić joj je propisao terapiju injekcijama hijaluronske kiseline kako bi postigla stopostotnu pokretljivost skočnog zgloba. Krajnji rok za odluku o nastupu na Olimpijskim igrama Blanka će, kako je i ranije najavljivala, donijeti dan prije puta. - Ne bih se igrala s postocima. Nisam se ni u snu nadala da će se ovo dogoditi. Ali u London svakako ne želim ići bezveze, govorila je Vlašić. Problemi s Ahilovom tetivom prvi su se put javili na mitingu u Splitu 2011. godine, a tijekom izvedbe probnih skokova na istom natjecanju javili su se problemi sa skočnim zglobom iste noge. Bol u zglobu već je pomalo postajao kroničan, što je posljedica niza minitrauma koje bi se događale kada bi se Blanka pri odrazu previše približila letvici. Zbog toga je u siječnju ove godine u Goeteborgu Blanka bila podvrgnuta artoskopskom zahvatu skočnog zgloba. Joško Vlašić, trener i otac najbolje hrvatske atletičarke prije nekoliko dana izjavio je da su Blankine šanse za nastup na Olimpijadi vrlo male, no možda se povećaju nakon ovog posjeta Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?