HODOČASNICI

Tahićani dvije godine rade kako bi stigli u Međugorje

tahiti
VL FOTO
07.07.2011.
u 10:04

Nakon Međugorja ništa nije teško, pričaju nam dva mlada bračna para s djecom

“Dvije godine neumorno radi i dva tjedna provedi u molitvi”, životni je moto koji drže hodočasnici s dalekog Tahitija, najvećeg otoka u francuskoj Polineziji, koji svako drugu godinu u skupinama hodočaste u Međugorje.

Svjedočenje hodočasnika

Simpatični i veseli hodočasnici s Tahitija, otoka na kojem je inspiriran ljepotom ostatak života proveo poznati francuski slikar Paul Gauguin, pričaju nam da su morali pune dvije godine naporno raditi i štedjeti da bi vidjeli međugorsko čudo, zbog kojeg se će, ističu, opet vratiti 2013. godine kad zarade novca koji bi im pokrio putovanje i smještaj. “Za dva dana idemo natrag na svoja radna mjesta, ali nam nakon Međugorja ništa nije teško”, pričaju nam dva mlada bračna para s djecom. Koliko su inspirirani za nove radne pobjede i štednju koja će im omogućiti ponovni dolazak u Medjugorje, posvjedočili su pjesmom na tahićanskom jeziku. Premda su hodočasničke gužve, nakon proslave 30. obljetnice Gospinih ukazanja 25. lipnja, jenjale, zavidan broj hodočasnika i ovih dana moli u Međugorju. Jučer je veliku pozornost vjernika privuklo svjedočenje Gospina vidioca Ivana Dragičevića koje je upriličio na vanjskom oltaru crkve svetog Jakova. “Svaki dan imam razgovor s Blaženom Djevicom Marijom i svaki dan je pitam: Majko, zašto baš ja? Zar nije bilo boljih nego ja, zar ću ja sve to što želiš ispuniti? Za mene i moju obitelj to je veliki dar, ali i odgovornost.

Predavanje vidioca Ivana

S tom odgovornošću živim svaki dan, pet do deset minuta i više s Gospom i onda se vratiti u ovaj svijet, nije jednostavno”, kazivao je vidioc Ivan u jučerašnjem predavanju o temi Gospinih ukazanja, koje se slušalo u potpunoj tišini. Spomenimo da je župni ured u Međugorju objavio službenu statistiku prema kojoj je broj podijeljenih svetih pričesti u lipnju iznosio 225.000. Broj svećenika koncelebranata za isti mjesec bio je 5136 ili po 171 dnevno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?