Okružila ih vojska

Talačka kriza u Alžiru: Stranci pobjegli iz ruku islamista

17.01.2013.
u 13:17

Otmičari traže prestanak francuske intervencije u Maliju. Vlade diljem svijeta na sastancima odlučuju kako će odgovoriti na jednu od najtežih talačkih situacije posljednjih desetljeća.

Iz ruku islamističkih otmičara u Alžiru je pobjeglo 20 taoca stranaca među kojima su bili i Amerikanci i Europljani, piše BBC pozivajući se na izjavu jednog alžirskog sigurnosnog dužnosnika.

Taoci su pobjegli iz zabačenog plinskog postrojenja gdje islamisti drže na desetke stranaca i Alžiraca. Otmičari traže prestanak francuske intervencije u susjednom Maliju. Vlade diljem svijeta održavaju izvanredne sastanke na kojima odlučuju kako će odgovoriti na jednu od najtežih talačkih situacije posljednjih desetljeća.

Alžirska televizija Ennahar je izvijestila da je 15 stranaca, uključujući i dvoje Francuza, pobjeglo iz tvornice smještene duboko u Sahari. Oslobođeno je i 40 državljana Alžira, uglavnom žena koje su radile kao prevoditeljice. Tvornicu su okružili alžirski vojnici, a otmičari traže "siguran prolaz" za svoje zatvorenike i sebe. Alžirska vlada ne želi pregovarati sa teroristima, piše Reuters.

Grupa koja se naziva "Bataljun krvi" tvrdila je da je otela 41 stranca, među kojima su Amerikanci, Japanci i Europljani nakon što su upali u postrojenje za vađenje prirodnog plina i spavaonice radnika jučer u zoru. Napadači traže prekid francuske vojne intervencije u Maliju gdje se stotine vojnika bori na tlu sa islamskim militantima, nakon što su ih tjedan dana napadali iz zraka.

>>Islamisti u Alžiru zarobili 41 stranca: Ovo je osveta za Mali!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije