Nema favorita

Teško se može vidjeti prava snaga ekipa i izdvojiti izraziti favoriti

Široki
19.10.2013.
u 12:27

Po tradiciji su domaći sastavi uvijek u stanovitoj prednosti, pa su oni i tako favoriti

Večeras započinje 17. izdanje košarkaške Premijer lige BiH u kojoj će se 12 momčadi boriti za dva mjesta koja će voditi u drugu fazu natjecanja. Mnogo je nepoznanica pred susrete 1. kola i teško se može prepoznati snaga pojedinih momčad, ili pak nekoga proglasiti izrazitim favoritom.

Derbi na papiru

Jedino po onoj tradicionalnoj da su domaći sastavi uvijek u stanovitoj prednosti, pa su oni i tako favoriti. Ako se pak gleda po plasmanu pojedinih klubova u prošlogodišnjem prvenstvu, onda bi se moglo reći da će se derbi prvoga kola igrati u Sarajevu, a sastat će se Bosna i Mladost iz Mrkonjić Grada. Te dvije momčadi prošle su sezone izborile drugi krug, ali se puno toga u igračkom smislu promijenilo i kod jednih i kod drugih, pa je to zapravo samo derbi na papiru. Novi prvoligaš Građanski iz Bijeljine u 1. kolu ugostit će iskusni Kakanj koji će predvoditi povremeni bh. reprezentativci Tuljković i Avdibegović, a u sastavu će igrati i višegodišnji kapetan Viteza Palavra.

Što mogu Sparsi

Drugi bijeljinski klub Radnik, gostovat će kod OKK Slobode iz Tuzle na čijoj klupi će sjediti nekadašnji igrač Cibone i hrvatske reprezentacije Damir Mulaomerović, koji je preuzeo Tuzlake uoči ove sezone, nakon što je završio igračku karijeru. Čapljina je domaćin drugom sarajevskom klubu i debitantu u Premijer ligi sastavu Sparsa. Bit će zanimljivo vidjeti što mogu pokazati Sparsi, koji žele preoteti primat Bosni u sarajevskoj košarci. Sastav Posušja domaćin je Leotaru koji po nekoj tradiciji izvrši mnogo igračkih promjena u odnosu na prošlu sezonu. Posušani na čelu s trenerom Tihomirom Mustapićem od novih igrača računaju na Ivšića, igrača koji je lani bio na klupi Širokog, te Smolića koji je stigao iz Šibenika i Vranješa koji je pristupio iz hercegbosanskog ligaša Gruda. Zrinjski je domaćin starom prvoligašu Vardi iz Višegrada. Parovi 1. kola: Bosna BHT – Mladost, Građanski – Kakanj, OKK Sloboda – Radnik B Basket, Posušje – Swisslion Leotar, Zrinjski – Varda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije