U skladu s ustavom

Thaçi: Dačiću zakonito zabranjen ulazak na Kosovo

ivica dacic
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
04.10.2013.
u 10:50

U okolnostima kakve su sada vučemo mudre i oprezne poteze, a kosovske institucije sve odluke donose autonomno – rekao je Thaçi

Premijer Kosova Hashim Thaçi izjavio je da je zabrana ulaska na Kosovo premijeru Srbije i glavnom srpskom pregovaraču u dijalogu s Prištinom Ivici Dačiću u predizbornoj kampanji za lokalne izbore donesena u skladu s Ustavom i zakonima Kosova, a njen je cilj uspješno održavanje izbornog postupka, javljaju mediji u Srbiji.

– Mi imamo odgovornost da poštujemo zakone i Ustav i želimo osigurati uspješne izbore – rekao je Thaçi za prištinski dnevnik Koha dotore, dodajući da je uvjeren kako će svi Srbi glasati i da će, nakon toga, četiri općine sa sjevera Kosova gdje su Srbi u većini biti integrirane u kosovsku državu. Potvrdio je da će "Kosovo nastaviti primjenjivati sve što je do sada dogovoreno".

– U okolnostima kakve su sada vučemo mudre i oprezne poteze, a kosovske institucije sve odluke donose autonomno – rekao je Thaçi .

>> Srpske paralelne strukture još postoje na Kosovu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?