Linićeva lista

Thomson i Jelena Rozga u milijunskim poreznim dugovima

rozga
Dino Stanin/Pixsell
29.07.2012.
u 10:57

Thomson državi navodno duguje 1,7 milijuna kuna poreza dok njegova kolegica Rozda nije podmirila obaveze državi u iznosu od 2,1 milijun kuna

Marko Perković Thomson te Jelena Rozga našli su se također na listi poreznih dužnika čiju je objavu ovoga tjedna najavilo Ministarstvo financija.

Kako donosi Novi list Thomson će državi morati platiti gotovo milijun i 700 tisuća kuna poreza na dohodak za 2007. i 2010. godinu.

Poreznici su u svom nalazu utvrdili kako je Perković u 2007. godini ostvario tri milijuna i 90 tisuća kuna dohotka kojeg nije prijavio i na koji nije platio porez, te još 194 tisuće u 2010. godini. Na to mu se u rješenju spremaju razrezati 1,6 milijuna kuna poreza ukoliko ovaj put ne donese uvjerljivije dokaze o porijeklu svoje imovine.

Uz to poreznici su nadzirali i njegovu kolegicu Jelenu Rozgu i u tri su godine, 2009., 2010. i 2011. godini, utvrdili dva milijuna i sto tisuća kuna neprijavljenog dohotka, pa bi i ona mogla dugovati više od pola milijuna kuna poreza, ako se konačno ne odluči razgovarati s poreznicima, što je dosad izbjegavala, i ponudi im dokaze o stjecanju te imovine.

Što se tiče Perkovića, poreznici su do najvećeg dijela novoutvrđenog dohotka, a time i dodatnog poreza došli istražujući 450 tisuća eura vrijednu kupnju nekretnine u ulici Kameniti stol. Istu su stvar poreznici istraživali i prije više od godinu dana, ali slučaj nije zavšen, a u ponovljenom nalazu sada ne prihvaćaju nijedan dokaz koji im je Thompson ponudio.

Oba slučaja mogu trajati još mjesecima, ako ne i godinama jer nakon prigovora na zapisnik, odnosno nalaz, i Thompson i Rozga dobit će priliku žaliti se i na rješenje Porezne uprave, odnosno pokrenuti upravni spor

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
13:12 29.07.2012.

Koga jos zanima ovaj bosanac thompson,,,prekrsteni srbin...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije