SASTANAK

Tihić i Ljubić opredjeljeni za principijelnu suradnju

bozo ljubic
Pixsell
22.10.2010.
u 08:55

Tihić i Ljubić iskazali su opredijeljenost za principijelnu suradnju i ocijenili kako BiH treba odgovornu i ozbiljnu vladu

Lideri SDA i HDZ-a 1990, Sulejman Tihić i Božo Ljubić, sastali su se u Sarajevu kako bi razgovarali o provedbi izbornih rezultata te nastavku i unaprjeđenju međustranačke suradnje. Lideri SDA i HDZ-a 1990 iskazali su tom prigodom opredijeljenost za principijelnu suradnju i ocijenili kako Bosni i Hercegovini treba odgovorna i ozbiljna vlada, priopćeno je nakon sastanka iz SDA. Kako je naglašeno, ovaj razgovor jedan je u nizu koje će predsjednik SDA u predstojećem razdoblju obaviti s čelnicima stranaka koje su dobile povjerenje građana Bosne i Hercegovine na listopadskim izborima.

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić pozvali su prije nekoliko dana, na sastanku održanom nakon duže stanke, na postizanje hrvatskoga dogovora oko promjene Ustava i Izbornog zakona u ovoj zemlji nakon posljednjih izbora koji su potvrdili mogućnost brojnih manipulacija i eliminiranja Hrvata iz vlasti. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da se razgovaralo o izmjenama Ustava, ali i mogućnosti zajedničkog sudjelovanja u vlasti, o čemu će predstavnici dviju stranaka nastaviti razgovarati za tjedan dana.

Kako se doznaje, HDZ 1990 će danas na sjednici u Mostaru razgovarati o svehrvatskoj koaliciji i daljnjim koracima. Predsjednica Županijskog odbora HDZ-a 1990 SBŽ-a Slavica Josipović se na sjednici u Travniku osvrnula i na moguću svehrvatsku koaliciju koja se zagovara i dogovara. Naravno, kaže Slavica Josipović, o tomu će odlučivati vrh stranke, vjerojatno na sjednici u petak u Mostaru.

Međutim, jasno je da hrvatski puk očekuje i traži nove iskorake u međusobnim odnosima stranaka s hrvatskim predznakom, jer pred nama su presudna vremena, izmjene Izbornog zakona, Ustava...! Ne želim prejudicirati stranačku odluku, ali ću ipak reći da smo mi, kao i do sada, spremni na suradnju, na dobrobit hrvatskih interesa, ali uz nužnu korektnost međusobnih odnosa. Jer, samo zajedno, dogovorom i suradnjom, možemo izboriti naše ciljeve, a to je potpuna ravnopravnost Hrvata s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?