PORUKA

Tihić: SDA bi u vlast zbog BiH, a ne zbog sebe

tihic
VL FOTO
10.07.2013.
u 16:40

U tom kontekstu, kako je kazao, sinoć je razgovarao s liderom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem

\"SDA bi najbolje bilo da ostane gdje jeste, u opoziciji, ali ćorsokak u kojem se Bosna i Hercegovina našla u pogledu njenog pridruživanja Europskoj uniji tjera da tragamo za rješenjima. Pod uvjetom da se nađu rješenja za primjenu presude \'Sejdić-Finci\', vojne imovine i Mostara, Stranka demokratske akcije sudjelovala bi u vlasti\", izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.

U tom kontekstu, kako je kazao, sinoć je razgovarao s liderom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem. \"Računamo i na suradnju sa Savezom za bolju budućnost BiH\", rekao je Tihić, što ne važi i za SDP BiH jer, prema njegovim riječima, ta stranka već izvjesno vrijeme nije pokazivala volju za suradnju sa SDA.

Prema Tihićevim navodima, s liderom HDZ-a Čovićem dogovoreno je da idućeg tjedna otpočnu razgovori stranačkih timova o mogućim načelima za rješavanje triju navedenih problema. U pogledu primjene presude \"Sjedić-Finci\", SDA je za rješenja koja jamče ravnopravnost konstitutivnih naroda i ostalih, naveo je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?