Blagdani

Tisuće vjernika sudjelovalo u misnim slavljima diljem BiH

Svetkovina
26.11.2012.
u 10:32

Mladići i djevojke budite čisti - čisti do braka, vjerni do groba

Jučer su župljani Čitluka na svečan način proslavili svetkovinu Krista Kralja, zaštitnika svoje župe. Za tu svetkovinu duhovno su se pripravili trodnevnicom.

Svečano u Čitluku

Na misi, koju je, uz koncelebriranje župnika fra Mire Šege, fra Darija Dodiga, fra Tomislava Pervana i fra Ivana Dugandžića, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku predslavio provincijal dr. fra Ivan Sesar, nazočilo je mnoštvo župljana i vjerničkog puka iz cijelog Brotnja. Govoreći o Kristu Kralju kao nepogrešivom i najuzoritijem vladaru, koji je došao u ljubavi služiti čovjeku i njegovoj sreći, dobrobiti, dr. fra Ivan Sesar je naglasio: “Isusovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta, jer on nije ovozemaljski kralj. Ne stanuje u velikoj palači, ne posjeduje vojsku, nema ministarsku i zakonsku vladu. Njegovo kraljevstvo se ne nalazi na zemljopisnim kartama. Njegovo kraljevstvo je duhovno kraljevstvo: to je kraljevstvo pobjede Boga protiv zla i protiv grijeha...

Svečano u Ljubuškom

Iznimno svečano sv. Kata proslavljena je u Ljubuškom. Zato je postojao poseban razlog, velika obljetnica: slavlje i obilježavanje 100. godišnjice postojanja crkve sv. Kate u Ljubuškom. Biskup Ratko Perić je služio svečanu misu na blagdan sv. Kate. Sudjelovao je velik broj vjernika, bio je to, po lijepom vremenu, izvanredan duhovni i vjerski događaj koji je počeo procesijom kroz grad s kipom sv. Kate. Na čelu svečane povorke s pisanim natpisom, molitvom i zazivom, “Sveta Kate moli za nas”, bili su biskup Perić i humački župnik i gvardijani fra Ivan Boras i fra Velimir Mandić.

- Sveta Katarina je u svojoj mladenačkoj čistoći mučenički dala svoj život. Od vas mladića i djevojaka ne traži se da budete mučenici, ali od vas se traži da budete čisti. Čisti do braka, vjerni do groba - rekao jePerić.

Preko pet tisuća ljudi nazočilo je misi u crkvi sv. Katarine u Grudama. Misu je predvodio fra Mile Vlašić, a svetkovina je počela procesijom kroz središte Gruda. Nakon mise, proslava blagdana nastavljena je uz pjesmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?