nova nesreća

Tragedija u Meksiku - 26 radnika poginulo u eksploziji u rafineriji

pemex,rafinerija plina,meksiko,požar (1)
Reuters/PIXSELL
19.09.2012.
u 08:30

Stanovnici Reynose, grada kod kojeg se rafinerija nalazi, brinu se da bi plinovodi mogli eksplodirati

U velikom požaru koji je izbio u rafineriji plina Pemex na sjeveru Meksika poginulo je 26 ljudi, javlja Reuters. U postrojenju su poginuli svi osim jednog, koji je pregažen na cesti. Više ljudi je ozlijeđeno, no Pemex, koji je u vlasništvu države, nije izvijestio koliko. Stanovnici Reynose, grada kod kojeg se rafinerija nalazi, brinu se da bi plinovodi mogli eksplodirati.

- Mi smo praktički bomba koja otkucava. Neki možda nisu zabrinuti, ali to bi bio rizik za cijelu regiju - kaže jedan građanin.

Uzrok nesreće zasad nije utvrđen, no u Pemexu javljaju kako je požar ugašen. Pemex je nakon nesreće, tijekom koje je u pomoć priskočila i meksička vojska, zatvorio plinovode, a direktor Juan Jose Coppel obećao je temeljitu istragu.

Slična nesreća dogodila se uobližnjem Pemexovo postrojenju prošli tjedan, a tada je ozlijeđeno četvero radnika. Još jednu Pemexovu rafineriju u istoj državi Tamaulipas bio je zahvatio požar sredinom kolovoza, no tada nitko nije ozlijeđen. Neki analitičari smatraju da iza brojnih nesreća u Pemexovim postrojenjima stoje bande kradljivaca plina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije