Drukčiji od drugih

Transvestita Sandru mladići prebili dok se vraćao prema hotelu

adnan
Marijan Sušenj/Pixsell
13.04.2011.
u 08:30

Od težih ozljeda Sandru je spasio vozač automobila koji je upravo izašao iz obližnje teretane

Lezbijska grupa Kontra i Iskorak u zajedničkom priopćenju jučer su najavili kako će podnijeti kaznene prijave protiv nepoznatih osoba zbog napada na Adnana Buljubašića, danskog transvestita bosanskohercegovačkog podrijetla, u petak navečer u Koprivnici.

Tražit će da se ta kaznena djela kvalificiraju kao zločini iz mržnje, a na to su se odlučili, kažu, kako bi potaknuli efikasniji rad policije i Državnog odvjetništva u slučajevima nasilja prema osobama drukčije seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Na tragu napadačima

Adnana ili Sandru, kako sebe naziva, dvojica mladića napala su nedaleko od hotela na Varaždinskoj cesti u koji se vraćao iz trgovine.

Zaskočili su ga s leđa, a od težih ozljeda spasio ga je hrabri muškarac koji je izlazio iz teretane u sklopu hotela.

Kada je shvatio što se događa, izašao je iz svog automobila i otjerao napadače. Navodno im je pritom rekao da udare jače od sebe, a njega neka puste na miru jer im nije ni za što kriv.

– Mladići su me počeli vrijeđati, a jedan me svom snagom udario u potiljak. Srušila sam se na tlo, a oni su me i dalje udarali. Tko zna što bi se dogodilo da mi upomoć nije priskočio vozač automobila – nakon napada ispričao je Adnan za tjednik Podravski list.

Dodao je kako mu je jako žao zbog svega, a posebno zato što je mislio da je Koprivnica, u kojoj posljednjih mjeseci često boravi, tolerantnija sredina.

Od osoblja hotela doznali smo da je Adnan još u subotu napustio Koprivnicu te da je rekao da se najvjerojatnije više neće vraćati jer je shvatio da je nepoželjan.

Neslužbeno se doznaje da je koprivničko-križevačka policija na tragu počiniteljima te da se vrlo brzo može očekivati njihovo uhićenje.

Traže edukaciju policije

Iz lezbijske grupe Kontra i Iskoraka pozivaju sve osobe koje su doživjele nasilje ili diskriminaciju na temelju svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta da im se jave za informacije o svojim pravima te kako bi im eventualno osigurali odvjetnika za pokretanje odgovarajućih postupaka.

Od državnih institucija, pak, zatražili su da pronađu i na odgovarajući način sankcioniraju sve počinitelje nasilnih napada, da uvedu strože sankcije za zločine iz mržnje prema svim društvenim skupinama te da se uvede stalna edukacija policijskih službenika o takvim zločinima, kao i bolja suradnja s organizacijama civilnog društva.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
21:17 14.04.2011.

neka su ga namlatili--- triba peder polit bezinom i zapalit.. pederi pedofili i travestite vrebaju dicu i siluju..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije