Mostar

Traži se odgađanje početka nastave u osnovnim školama

škola
Marko Prpić/PIXSELL
28.08.2013.
u 14:06

Održan je sastanak direktora osnovnih škola sa područja Grada Mostara a tema je bila problematika početka nastavne godine

Dana 28. kolovoza u prostorijama Osnovne škole \"Mujaga Komadina“ Mostar održan je sastanak direktora osnovnih škola sa područja Grada Mostara koje nastavu izvode na bosanskom jeziku. Tema sastanka bila je problematika početka nastavne godine tj. Odluka gradonačelnika kojom Grad Mostar od 1. srpnja 2013.god. prestaje financirati sve materijalne troškove škole, troškove grijanja i prijevoza učenika.

Kako stoji u priopćenju sa ovog sastanka \"na ovaj način sve osnovne škole Grada Mostara prepuštene su same sebi, bez ikakvog riješenog financiranja, te se dobar dio troškova stavlja ne teret naših roditelja, koji su ionako previše opterećeni financiranjem školstva. S obzirom na to da je početak školske godine najavljen za 2. rujna, a da nisu osigurani minimalni uvjeti za odvijanje nastavnog procesa od strane Grada Mostara, direktori osnovnih škola su uputili dopise Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Gradonačelniku Grada Mostara, Skupštini HNŽ-a i Gradskom vijeću Grada Mostara da se hitno izvrši rebalans proračuna Grada Mostara i HNŽ-a u kojima se moraju planirati i osigurati sredstva za neometanu realizaciju nastavnog procesa naše djece.\"

Uzimajući u obzir sve navedeno, direktori osnovnih škola su uputili zahtjev Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a da se donese Odluka o odgađanju početka nastave godine do rješenja problema financiranja osnovnog školstva, navodi se u priopćenju,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?