ČOVIĆ - HARČENKO:

Treba više uvažavati mišljenje legitimnih predstavnika Hrvata

covic
05.09.2013.
u 10:07

Predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ BiH u Mostaru s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan Harčenkom

Predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ BiH u Mostaru s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Nj. E. Aleksandar Bocan Harčenkom.
Tijekom susreta razmijenjena su stajališta o aktualnoj situaciji, prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa u zemlji, te daljnjih prioriteta u euroatlantskim integracijskim procesima.

U kontekstu razgovora o euroatlantskom integracijskom procesu te obvezama i zadacima institucija BiH na tom putu, dr. Čović je naglasio da bez ustavne reforme nije realno očekivati ozbiljnije pomake kao niti normalno funkcioniranje BiH. „Europski put BiH nema alternativu, a treba osigurati političku stabilnost BiH koja se veže za nužne ustavne promjene, te podići ekonomsku i socijalnu stabilnost BiH na višu razinu nego do sada“, istaknuo je dr. Čović.

Veleposlanik Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko kazao je kako je njegova zemlja izravno uključena u političku stabilizaciju u BiH kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a i članica Vijeća za implementaciju mira (PIC).

\"Najveću pozornost treba posvetiti jednakopravnosti svih naroda na svim razinama. Mislim kako je važno imati što više izravnih, neposrednih razgovora svih ključnih političkih čimbenika. Kroz razgovore koje sam imao, čini mi se kako kod hrvatskih političkih čimbenika ne postoji osjećaj potpunog zadovoljstva kako se vodi taj proces. Mislim kako je neophodno mišljenje legalnih i legitimnih predstavnika hrvatskog naroda  više uzimati u obzir nego do sada. Rješenja trebaju ići u smjeru jednakopravnosti svih naroda. Sada je očigledno da hrvatski narod nije zadovoljan i mislim kako ima više nego dovoljno razloga za njihovo nezadovoljstvo\", rekao je ruski veleposlanik općenito ocjenjujući stanje u zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?